Thursday, 14 March 2013

temanku


kenapa perlu berubah , kenapa mesti berubah , kenapa kenapa dan kenapa ?
kerana kite ciptakan untuk menjadi hamba Allah . syukur alhamdulillah Allah hidupkan aku hampir mnececah usia 21tahun. *baru 21 tahun , muda lagi :')
tapi xbermakna muda Allah akan menjemput kite dihari tua . ! X ! jodoh maut kiamat semuanya rahsia Allah . rahsia yang xda siapa yang tahu walaupun nabi kita Muhammad S.A.W sekalipun,, Allahurabbi,, berkesempatankah kite menemui nabi n rasul kite . :'(
terlalu jauh untuk pikirkan semuanya, tapi In syaa Allah dengn izin dan hidayah dari Allah kite mampu berubah dan menjadi hamba yang dilindungi Allah baik di dunia dan di akhirat .

masih dalam percubaan . masih terus mencuba n akan mencuba . sakit macam mana pom korban nyawa pom aku akan cuba berubah kerana Allah . sakit di dunia xkan sama dengan bahagia di akhirat . pilih yang mana hakiki . setiap kejadian ada hikmah . atas kite mampu ke x..

"temanku. aku cuba berubah dan akn terus berhijrah , jika ada kekhilafanu,,tegurlah aku,,nasihatilah aku,,bukan menghina dan terus mencaci , temanku, maafkan aku jika selama ini banyak yang terluka dgn aku sama ada sengaja atau tidak sengaja .. sesungguhNya yang baik itu datang dariNya dan yang buruk datang dari aku sendiri . temanku . aku xtahu berapa lama masa ku diatas bumi Allah ini, hidupku untuk Allah dan matiku kerana Allah , ku merayu dgn mu wahai temanku,,doakan aku, doakan kesejahteraan aku,, sesungguhNya kau lah sahabat kaulah teman . :') "
Allah tuhanku,Muhammad rasulku,Islam agamaKu.sesungguhNya yang baik itu datang dari Allah.Hidup dan matiku kerana Allah

No comments: